Uw notaris in Eersel

Voor zowel particulieren als MKB ondernemers

 

Meer info

Onroerend goed

Als u als consument, dus niet voor beleggingsdoeleinden, een huis koopt moeten de afspraken die u maakt met de verkoper schriftelijk vastgelegd worden.

Testamenten

Als u overlijdt, laat u een nalatenschap na. De wet regelt wie erft. Wilt u het zelf bepalen? Dan is het verstandig om een testament op te maken.

Samenleven

Samenwonen is natuurlijk een zaak van het hart maar het is verstandig om over de gevolgen van je samenleving na te denken.

Echtscheiding

Als uw relatie eindigt moet er veel geregeld worden. Huis, kinderen en financiën zijn zaken waarover moet worden nagedacht.

Schenken

Of je schenkt op papier of je schenkt in contanten. Voor beide vormen van schenking geldt dat er schenkbelasting moet worden betaald.

Verklaring van erfrecht

Als iemand overlijdt valt diens nalatenschap open. Maar wie is of zijn de erfgenamen? Wie kan beschikken over de bankrekening van de overledene?

Testamenten

Als u overlijdt, laat u een nalatenschap na. De wet regelt wie erft. Wilt u het zelf bepalen? Dan is het verstandig om een testament op te maken, dan houdt u de regie zelf in handen over wat er gebeurd met uw vermogen na uw overlijden.

Wij houden u op de hoogte

Wij delen graag onze vakinhoudelijke kennis met u.
Hieronder vind u de meest recente artikelen.

Leven en dood

Leven en dood

Regelmatig komen mensen bij mij op bespreking om hun testamenten aan te passen. Even regelmatig komen mensen op bespreking omdat een dierbare overleden is. Het testament treedt door het overlijden in werking. Onlangs werd ik gebeld door een cliënt die mededeelde dat...

Lees meer
Ontbindende voorwaarde verlengen

Ontbindende voorwaarde verlengen

Nu het wat lastiger is geworden om een koper te vinden voor je huis, staan niet alleen de prijzen onder druk. Ook moeten verkopers weer genoegen nemen met ontbindende voorwaarden. Tegelijkertijd is het voor kopers lastiger geworden om een hypotheek te krijgen. Het is...

Lees meer
Het einde nadert

Het einde nadert

Inmiddels zitten we alweer in de meteorologische herfst dus het einde van het jaar komt met rasse schreden naderbij. Het was me het jaartje wel. Soms was het heel heet en soms regende het heel veel. De maand september had nog vele mooie dagen in petto maar het wordt...

Lees meer